E M N E VISNING |
[+35]Shotgun Joe |
Posted - 28 Apr 2006 : 18:02:25 Guacamole, er et lækkert tilbehør til Mexikansk mad. Konsistensen er grødet og farven er festlig giftiggrøn Guacamole går godt som tilbehør til rigtig mangt ting: Dippelse til chips og meget andet, kun fantasien sætter grænser. Det er især velegnet til at dulme en liiidt for stærk chili.
Guacamole er nem at lave: 4 stk. avocadoer. 2-4 fed hvidløg. saften fra en citron eller lime. Salt. Chili efter behov. (det anbefales at man ikke laver den for stærk) Evt. lidt creamfresh/A38/ymer eller ligende.
I al sin enkelhed moses avocadoerne, hvidløg presses og det hele røres sammen.
Handy hint: Avocadoerne skal helst er max fuldmodne, så de er så bløde at man kan mose dem med en gaffel. Desværre har jeg erfaring for at: de avocadoer som føles tilpas modne i forretningen, ofte er hel eller havlrådene, når man åbner dem hjemme på køkkenbordet. Så, køb dem så modne som du tør, er de for faste til at mose med en gaffel, kan man bruge en stavblender. De skal bare befries fra skalden, skæres i tern (jo mere faste, des mindre tern) og op i stavblenderglaset. En alm. blender kan ikke bruges, da det så kun er de nederste som bliver most.
Bon appetit |
3 N Y E S T E I N D L Æ G (Nyeste først) |
Z |
Skrevet - 29 Apr 2006 : 12:31:00 4h0 e3s2er g4aca063e
og der oppe står
Uhm elsker guacamole ...
skide bærbar
|
[+35]Siehoff |
Skrevet - 29 Apr 2006 : 00:28:02
|
[+35]Mr.Mox |
Skrevet - 28 Apr 2006 : 19:04:30 Jeg kan anbefale at finthakke et par store lidt faste tomater og blande i - det tilføjer guacomolen lidt friskhed.
|
|
|