E M N E VISNING |
[+35]Shotgun Joe |
Posted - 29 Apr 2006 : 18:58:31 - Hvor svært kan det være at stege ? SVÆRT !!!! - For det afhænger ikke bare af hvad man steger og i hvilken grad, men også både af det medie man bruger og til hvilken tilstand man ønsker at stege.
Kategorisk, opdeler jeg stegning i 2:
Stegemedier og Stegemetoder
Stegemedier: Der er principielt ikke forskel på gryder og panders stegeevner. De eneste forskelle er diameteren og kanthøjden. Af matrialer har vi nogle undergrupper:
Den tyndbundede teflon. Varmer hurtigt op og køler hurtigt af; har ringe varmeledningsevne. God til hurtigstegning af mindre emner. Dårlig til længervarende stegning. Har dårlig energiøkonomi. Nem at holde og rengører.
Stål: En god allround pande som har medium på alt. Jo tykkere bund, des bedre til varmeøkonomi.
Støbejern: Støbejernspander er svære at holde. F.eks. tåler de ikke sæbe, men skal rengøres med groft salt og olie. De er længe om at varme op og har en fantastisk varmeledningsevne. Som sortierpande, er de uovertrufne til gryderetter og dybstegning. Men det er også støbejernspanden jeg tager frem, når jeg skal stege bøffer. Energiøkonomisk er er de gode, til længerevarende stegning. Typisk kan man skrue ned på ½ blus, når de først er varme. Støbejernspander er skører og man risikere at de smadre, hvis man taber dem på gulvet eller køler dem forhurtigt ned.
Hybrider: Jeg har en Titaniums sortiepande, som jeg er helt utrolig glad for. Faktisk er det fortiden min ynlings pande. Den er på mange måder er den fuldstændig som en støbejernspande, men har evner som både minder meget om teflon og stål. Teflon, fordi intet kan brænde fast på den, stål, fordi den også er en god allround pande. Energiøkonomisk er den evner meget lig støbejernspanden.
Så meget om pander, nu til stegningmetoder:
Margarinestegning: Margarine er ikke sundt, for det første, indeholder massere af mættefedtsyre, ikke godt for kolestoroltallet. Margarine steger ved en forholdsvis lav temperatur og er der for god til hurtigstegning, f.eks. med teflonpander. Men, margarine har det med at forkulle og er derfor ikke god til længervarende stegning.
Oliestegning: Olie bliver varmt, MEGET varmt, og man skal derfor holde god kontrol med bluset. Der findes på marked et utroligt stort udvalg af olier og sundheden af dem, kan man google sig til. Generelt om oliestegning vil jeg sige: køb ikke din olie for dyrt, når først den er varm, har den de sammen stegeegenskaber, næsten uanset hvilke type den er. - Steg IKKE i salatolie !
Tørstegning: SVÆRT !!! - Stiller høje krav til din pande og din tålmodighed med at rengøre den. Steg ved midel til lav temperatur, ellers brænder du både panden og manden. Støbejernspander er ret gode til det.
Vandstegning: (Av den kendte du ikke ;-) Vandstegning er en metode jeg bruger mere og mere. Tildels, fordi min kone er på en længerevarende kur. Med vandstegning, kan du spare op til 80% af fedtstoffet, når du bliver god til det. Men der er også andre fordele ved vandstegning. Teknikken i vandstegning er forholdsvis enkel: Når panden begynder at blive varm (altså før den når stegetemperatur), smider du maden i og så et ½ til et helt glas vand i, vandet koger du så af. Fordelen ved dette er at, du nu får tilføjet maden den varme det skal bruge, uden at brænde den. Når maden næsten har fået varme nok, tilsætter du en ganske lille mængde olie, lige før det sidste vand er kogt væk. Særdele gode ting at vandstege er: Løg Hakkebøffer og fedtholdigt kød(ja du læste rigtigt); med vandstegning, kan man så at sige stege fedtet ud af kødet og dermed [i]reducere[i] fedtmængden. og chili Da chili som bekendt kræver en ret hård behandling, for at capcisinen frigøres i maden og ikke i maven, kan man med stor fordel vandstege længe og blot lidt tidligere tilsætte olie. Capcisinen optages nemlig i olien.
God fornøjelse med braserriet |
9 N Y E S T E I N D L Æ G (Nyeste først) |
IspinD |
Skrevet - 02 Mar 2007 : 07:21:34 Jeg synes helt klar en Tournados på panden er bedst. 1 min eller er det 2 min på hver side. den skal være medium stigt. det er fandme guf. Så med karolines whisky sauce og babseque kartofler. :) |
local?Drunk |
Skrevet - 01 Mar 2007 : 14:30:40 Hey siehoff, har du ikke hørt om den allerstærkeste chilli til dato: Bhut Nhakkar :D |
[+35]Casa |
Skrevet - 28 Feb 2007 : 22:11:43 giver eye ret ovnen er den lille gud passer sig selv og kødet uanset hvad bliver weeeeeeeeeee |
[+35]Siehoff |
Skrevet - 28 Feb 2007 : 20:15:52 Lidt info til Danmarks chili expert
Læst i Urban idag :
Verdens stærkeste chili er nu Bhut Joloki kan købes på www.pepperworldhotshop.de
og der er advarsler iflg Urban |
[RBBOT]TheEye |
Skrevet - 28 Feb 2007 : 17:42:06 En god stor (4-500gr. ) bøf af filet ell. mørbrad skal kun lige brunes på panden med margarine til den får den farve den skal have til slut. Derefter laves den færdig i ovnen. Det tager længere tid Den koster mere energi Men BØFFEN ummmmmmmmmmmm |
Ull |
Skrevet - 28 Feb 2007 : 16:31:55 Hahha :D Ja den her havde jeg da rent glemt. Jeg er nåer frem til det resultat, at det let lader sig gøre at stege stort set alt med vandstegning. Det eneste som jeg fortsat holder på, skal have en klat smør, er hele stykker af død ko. Kylling og lignende mere "sarte" srykker kød, er jeg også begyndt at vandstege. Bestemt anbefalelsværdigt, og ganske nemt. |
local?Drunk |
Skrevet - 28 Feb 2007 : 13:05:39 hva så Ulla. Bliver det til noget?
|
[+35]Shotgun Joe |
Skrevet - 30 Apr 2006 : 21:47:52 Mht. ideen om olie før vand og visaversa, har jeg selvfølgelig prøvet begge dele. Min erfaring siger mig at: olie før vand ikke giver et bedre stegeresultat, men at det faktisk er bedre at brune til sidst.... også fordi man så bruner i den sky som genereres i vandet. Specielt bruning af hakkekød, anbefales det ikke at brune i olie først, da kødet i vandstegningen frigiver rigeligt med fedt til bruning. Jeg har forresten også prøvet at stege bacon i vand. Det svære består i at får pandens temperatur højt nok op. Iøvrigt, kan vandstegning varmt (varmt, fik I den ;-) anbefales til tyndbundede pander (såsom billige teflon), da vandet har en høj varmeledningsevne og dermed giver en langt mere effektiv energiøkonomi. |
Ull |
Skrevet - 30 Apr 2006 : 16:18:00 Mht. vandstegning, så har jeg i lang tid praktiseret den præcist omvendte model. Jeg lynbruner mit kød i ganske ganske lidt olie, hvor efter jeg i små nyk spæder op med så tilpas meget vand, at skidtet ikke brænder af. Jeg vil prøve den model du nævnte og melde resultatet tilbage. |
|
|