E M N E VISNING |
[+35]Shotgun Joe |
Posted - 03 Sep 2009 : 15:42:15 Denne Indiske speciallitet, der er lige så udbredt som og berømt som pizza og er fantastisk nem at lave.
Kernen i hele sagen er selvfølgelig Tandoori pasten, som jeg først vil give opskriften på.
Tandoori paste: 2 tsk. Koriander frø. 2 s.spk Spidskommen. 8 Fed hvidløg. 60 g. frisk ingefær (det er mere end en stor tommelfinger). 2 s.spk frisk mynte. 4 s.spk. Koriander blade (mindre kan gøre det, hvis man ikke er så vild med koriander). 2 s.spk citron saft (men lime smager bedre). 2 s.spk vin eddike (f.eks. balsamico). 2 s.spk olie (gerne med noget smag, som peanut olie). Smag til med salt og chili, gerne Joe's AWP(tm). 4 store s.spk. yogurt naturel, gerne Græsk/Tyrkisk.
Når det hele nu skal blandes sammen, kan man selvfølgelig bruge en foodprossesor, men jeg foretrækker min store sten morter.
Spidskommen og koriander frø ristes let, før de knuses. Hvidløg og ingefær skrældes. Resten skal bare op i den store blandemaskine
Det var det, lettere kan det ikke være. Tandoori pasten kan holde sig 4-5 dage i køleskabet, men det kan også fryses. Udover at bruge det til Tandoori kylling, kan det også anvendes som grill marinade.
Nu skal din kylling så marineres og der kommer så en vigtig information: Kyllingen skal skal smørers ind i paste og trække natten over! Yogurten har en særlig evne til at trænge ind i kødet, men det tager mindst 4 timer.
Når din kylling nu er marineret og har trukket, skal den op i stegeso'en, hvis den ikke har trukket i stegeso'en.
Sæt stegeso'en i en kold ovn og skru op på 175 grader i 1½ - 2 timer og server med ris (gerne basmati).
Nu er der så nogen der vil indvende: " - Hvad med den røde farve, hvor blev den af?" Det eneste der gør Tandoori rødt, er rød farve, jeg hverken anbefaler eller bruger det. |
|
|