E M N E VISNING |
[+35]Shotgun Joe |
Posted - 04 Oct 2003 : 18:48:49 Det er efternånden længe siden at Jeg sidst har postet en opskrift, så her kommer den:
Min milde grønne chili, er en let syrlig, pickles-agtig sag. jeg har ofte overrasket folk som ikke er helt så meget, eller slet ikke, til chili som mig selv, med den. Den er god til næsten alt, som gerne må smage af lidt mere
ingridienser:
ca. 100 g friske grønne chili (en god håndfuld). 5-6 fed hvidløg, eller efter behag. 1-3 stilke lemmongrass. 1 løg. 2 limefrugter. 2-3 tsk. Coleman sennepspulver. Lidt spiseolie (disel kan IKKE anvendes ).
Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg pilles og finhakkes (jeg bruger en elektrisk hakke "dims", som stort set laver det til mos). Yderste lag af lemmongrass skrælles af og "blad-enden" afskæres for den første cm. Lemmongrass er lidt træsk og Skal hakkes i hånden. Det skal finhakkes så meget man orker. Limefrugter skal vaskes grundigt med opvaskemidel. Riv skrælden af, med et fin rivejern, kun ind til den hvide underskræld. Skær den ene ende af limen og pres den, med en citronpresse. Chilierne vaskes grundigt, fjern toppen og flæg dem. Skrab alle frøene ud med en teske (smid dem væk). De frøfrie chilifrugter skal nu hakkes på samme måde som løg og hvidløg.
Brug en lille tykbundet gryde og hæld olie nok i til at det lige kan smøre bunden. Switch chilimosen og tilsæt løgene, de må ikke blive brune. Hæld en lille kop vand i og lad det koge ned igen. Tilsæt hvidløg og lemmongrass og kog det igen ned med en smule vand. Det hele skal ha' en grødet konsistens nu. Sluk for gryden ! Tilsæt den revne limeskal og limesaften + Coleman sennepspulver. Lad det hele køle lidt af og hæld det på glas.
"Glock 18" får først sine fulde smag efter et par dage i køleskabet. Tilgengæld kan den faktisk holde sig i månedsvis, pga. limen.
God appetit |
9 N Y E S T E I N D L Æ G (Nyeste først) |
[+35]Shotgun Joe |
Skrevet - 26 Aug 2004 : 23:24:32 Tak for de pæne ord om Glock18 Jeg skal tilføje at man med fordel kan tilsætte et par spk. sukker og lidt god vineddike. Tilgengæld skal man passe på med limeskalden, da for meget kan gøre pasten bitter
Jeg er selv RET stolt af Glock18 past'en, som jeg betragter som lidt af et mesterværk. I modsætning til AWP pasen (som er ren "metadon"), kan Glock18 nydes af de fleste. Der er ingen kunst i at gøre noget uspiseligt stærkt, hvilket er Glock18's virkelige styrke |
[+35]6-shooter_X |
Skrevet - 26 Aug 2004 : 10:58:34 Jeg fik et glas med hjem fra CG og den er blevet et lille hit hos familien |
[+35]Sheep |
Skrevet - 26 Aug 2004 : 09:56:26 quote: Oprindeligt skrevet af [+35]ull[Wa]
Har, som jeg sagde til dig Joe, prøvet den. Jeg kan på det "stærkeste" anbefale den som supplement til grillet fisk!
Glock18 var den grønne cilipasta, der blev serveret som supplement til bollerne i karry den første CG-aften.
Den smager SUVERÆNT godt, og jeg skal lave den ved først givne lejlighed!
Vi hældte den også i con carne'n den anden aften - den gav dybde, uden at smage for kraftigt igennem. |
Ull |
Skrevet - 19 Nov 2003 : 21:59:15 Har, som jeg sagde til dig Joe, prøvet den. Jeg kan på det "stærkeste" anbefale den som supplement til grillet fisk! |
WiruZ |
Skrevet - 17 Nov 2003 : 09:17:08 Jamen Hey Joe :P MAD .. heheh namnam .. det er måske her jeg skal hente alle de yammy opskrifter :P .. hehe..
-WiruZ *fra (WC3)serveren* |
[+35]Krakatau[Wa] |
Skrevet - 07 Oct 2003 : 14:41:35 Hehe.. ok, hvad er det forresten?? men jeg har printet dem ud og givet dem til min mor.. hun kigger lidt kritisk på og spørger:"Skal jeg lave det?!?! Det kan man da ikke!!"
så jeg skal nok afprøve mine egen kokkeevner, eftersom du ikke har lyst |
[+35]Shotgun Joe |
Skrevet - 06 Oct 2003 : 23:47:27 Tjaaa, hvis bare du betaler min rejse + diæter + alm. timeløn (Jeg er datamatiker). ..... hmmmm, ved nærmere eftertanke, få din mor til det. Glock 18 er alligevel kun for børn *<;-P |
[+35]Krakatau[Wa] |
Skrevet - 06 Oct 2003 : 23:14:47 *MUMS*
Jeg skal snart have afprøvet mine kokkeevner eller kommer du og laver det til mig Joe |
KenZaI |
Skrevet - 04 Oct 2003 : 19:00:35 Lyder Lækkert |